Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott fedezet feletti ajánlattétel tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Fedezetemelés lehetősége a megadott keretösszeget meghaladó ajánlati árak esetén

Kérdés: Az ajánlatkérő árubeszerzésnél az ajánlati felhívásban előírta, hogy keretszerződést köt a felhívásban meghatározott keretösszeg erejéig, és a megadott mennyiségek csak tájékoztató jellegű mennyiségek. A bontási jegyzőkönyv szerint a beérkezett ajánlati árak az előírt keretösszeget meghaladják. Ebben az esetben fedezetemelés szükséges ahhoz, hogy az eljárás eredményes legyen, vagy az ajánlatkérő megkötheti a szerződést a felhívásban megadott keretösszegre?
Részlet a válaszból: […]eljárást. Abban az esetben az ajánlatkérőnek van lehetősége utólag pótfedezetet kérni, és ennek megfelelően magasabb értékben megkötni a szerződést. A mennyiségekből csak olyan mértékben szerezhet be a keretszerződés alapján az ajánlatkérő, melyet a keretösszeg lehetővé tesz. Összességében gyakori, hogy az ajánlatkérők összekeverik a keretmegállapodás második részét és a nyílt eljárás keretében kötendő szerződést. Utóbbi esetben ugyanis kötelezettséget vállalnak a teljes keretösszeg elköltésére, míg a keretmegállapodás keretében kötött keretszerződés (amennyiben az ajánlatkérő nem vállal lehívási kötelezettséget) csak egy olyan keretnek minősül, melyet akár ki is meríthet az ajánlatkérő. Amennyiben bizonytalan a mennyiség, ennek megfelelően érdemesebb a keretmegállapodást követően keretszerződést[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. december 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4823

2. találat: Ügyfélképesség fedezet feletti ajánlattételkor

Kérdés: Az ügyfélképességet befolyásolja-e bármilyen módon, ha a második ajánlatot tevő ajánlattevő, aki egyben a kérelmet benyújtja, fedezet feletti ajánlatot tesz? (Mert ez esetben minél alacsonyabb fedezetet kell meghatározni, és nem lesz jogorvoslat.)
Részlet a válaszból: […]egyéb érdekelt, akinek jogát vagy jogos érdekét az e törvénybe ütköző tevékenység vagy mulasztás sérti vagy veszélyezteti. Az ajánlati, ajánlattételi vagy részvételi felhívás, a közbeszerzési dokumentumok, illetve ezek módosításának jogsértő volta miatt kérelmet nyújthat be a közbeszerzés tárgyával összefüggő tevékenységű kamara vagy érdekképviseleti szervezet is (...).Mivel a fedezet feletti ajánlattétel nem teszi az ajánlatot érvénytelenné, hiszen ez az ajánlatkérő saját döntésén múlik, így az ajánlattevőnek reális esélye van a nyerésre. Amennyiben a fedezet feletti ajánlattétel megfosztaná az ügyfélképességüktől az ajánlattevőket, az ajánlatkérőknek érdekük lenne minél alacsonyabb fedezetet meghatározni, és a nyertes kivételével minden ajánlattevő ajánlatát érvénytelenné nyilvánítani fedezethiány miatt. A nyertes áráig egyedileg akár[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. október 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4788