Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott gyógyszerbeszerzés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Becsült érték meghatározása gyógyszerbeszerzésnél

Kérdés: Kórházként az egybeszámítási szabály mellett az ATC-kódok szerinti különválasztást alkalmazhatjuk-e a beszerzéseinknél?
Részlet a válaszból: […]hivatkozott 19. §-ának (3) bekezdése az alábbiak szerint rendelkezik:Ha egy építési beruházás vagy ugyanazon közvetlen cél megvalósítására irányuló szolgáltatásmegrendelés, illetve azonos vagy hasonló felhasználásra szánt áruk beszerzése részekre bontva, több szerződés útján valósul meg, a közbeszerzés becsült értékének meghatározásához az összes rész értékét figyelembe kell venni. Szolgáltatás megrendelése esetében az ugyanazon közvetlen célra irányultság vizsgálatakor az egyes szolgáltatások műszaki és gazdasági funkcionális egységét kell alapul venni.A kormányrendelet az azonos vagy hasonló felhasználásra szánt árukat hatóanyagszinten definiálja, ezenfelül nem tekinti azonos vagy hasonló felhasználásra szám árunak. Hasonlóképpen kimondja, hogy nem azonos vagy hasonló felhasználásnak minősül az intézeti gyógyszertár útján a fekvőbeteg-ellátást végző intézmény gyógyszerellátására szánt, valamint az intézeti gyógyszertár szakfeladatként közvetlen lakossági gyógyszerellátást biztosító egysége számára történő gyógyszerbeszerzése.A hatóanyagszintű értelmezés újdonság, és tekintettel az esetleges terápiák (nem hatóanyagszint) helyettesíthetőségére, vélhetően van eset, amikor általános értelemben túlzás mindezt ATC-kód-szinten szabályozni. Hasonlóképpen kivételes, hogy ha azonos egység - esetünkben az intézeti gyógyszertár - azonos beszerzései más-más betegcsoport számára történnek, akkor mindez felülírja az azonos vagy hasonló felhasználás jellegét.A kormányrendelet szabálya tehát túlmutat a részekre bontás tilalma szabályon, annál egyértelműbb, ugyanakkor[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. október 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4070