Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott építőipari kivitelezési tevékenységet végzők névjegyzéke tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Építőipari kivitelezési tevékenységet végzők névjegyzéke adatainak ellenőrzése

Kérdés: Kinek kell igazolnia vagy ellenőriznie az építőipari kivitelezési tevékenységet végzők névjegyzékének adatait a 321/2015. kormányrendelet 26. §-a értelmében?
Részlet a válaszból: […]szerepeljen az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvény (a továbbiakban: Étv.) szerinti, építőipari kivitelezési tevékenységet végzők névjegyzékében, nem Magyarországon letelepedett gazdasági szereplő esetén legyen bejegyezve a 2014/24/EU európai parlamenti és tanácsi irányelv XI. melléklete szerinti hasonló nyilvántartásba, valamint teljesítse az említett mellékletben foglalt bármely egyéb követelményt, vagy- szolgáltatásmegrendelésre irányuló közbeszerzési eljárás esetén rendelkezzen a szolgáltatás nyújtásához a letelepedése szerinti országban előírt engedéllyel, jogosítvánnyal vagy előírt szervezeti, kamarai tagsággal - a) és b) pontok.A 26. § (1) bekezdés a) pontjának igazolása a 26. § (2) bekezdése alapján az ajánlatkérő általi ellenőrzéssel történik hazai letelepedésű ajánlattevő esetében, nem hazai gazdasági szereplő esetében pedig igazolást, nyilatkozatot kell igazolásként benyújtani. Ettől eltérő a kormányrendelet 26. § (1) bekezdésének b) pontjában szereplő engedély, jogosítvány, szervezeti vagy kamarai tagság előírása, mely a 26. § (3) bekezdés értelmében nem az ajánlatkérő ellenőrzésén múlik, hanem a gazdasági szereplőnek mindenképpen szükséges engedélymásolatot vagy igazolást benyújtania.A kormányrendelet 26. §-ának (2) bekezdése értelmében az (1) bekezdés a) pontja alapján előírt követelmény tekintetében Magyarországon letelepedett gazdasági szereplő esetén a nyilvántartásban[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. július 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4024