Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott irreális ajánlat tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Eljárás irreális kötelezettségvállalás esetén

Kérdés: Mit tehetek, ha látom, hogy egy ajánlattevő ajánlata irreális kötelezettségvállalást tartalmaz? (Többszörös kötbérvállalás, irreálisan rövid határidők.)
Részlet a válaszból: […]egészítheti ki annak érdekében, hogy az ajánlatkérő igazolni tudja, megtett mindent annak érdekében, hogy meggyőződjön a teljesíthetőségről, megalapozottságról.A Kbt. 70. § (1) bekezdése szerint, ha az ajánlatnak az értékelési részszempontok szerinti valamelyik tartalmi eleme lehetetlennek, vagy túlzottan magas vagy alacsony mértékűnek, illetve kirívóan aránytalannak értékelt kötelezettségvállalást tartalmaz, az ajánlatkérő az érintett ajánlati elemekre vonatkozó adatokat, valamint indokolást köteles írásban kérni. Az ajánlatkérőnek erről a kérésről a többi ajánlattevőt egy­idejűleg, írásban értesítenie kell.A (2) bekezdés szerint az ajánlatkérő az indokolás és a rendelkezésére álló iratok alapján köteles meggyőződni az ajánlati elemek megalapozottságáról, teljesíthetőségéről, ennek során az ajánlattevőtől írásban tájékoztatást kérhet a vitatott ajánlati elemekre vonatkozóan.A (3) bekezdés[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. december 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3541
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Írásbeliség bírálati részszempontok esetén

Kérdés: A Kbt. 87. §-ának (1) bekezdésében a "köteles" szó az írásbeliségre vonatkozó kötelezettséget, vagy az indokolás kérésére vonatkozó kötelezettséget jelenti?
Részlet a válaszból: […]az ajánlatok irreálisnak, lehetetlennek tűnő tartalmi elemeinek valódiságáról, továbbá teljesíthetőségéről. Tekintettel az eljárás folyamatos dokumentálásának fontosságára, a köteles szó mind az írásbeli kérést, mind az írásban megadott választ jelképezi. A következő mondat hivatkozik az írásban megadott információkérésre, amelyről a többi ajánlattevőt is írásban kell értesíteni, másrészt a Kbt. utal az írásban beadott válaszra, hiszen az ajánlatkérő a 87. § (2) bekezdése értelmében az indokolás és a rendelkezésre álló iratok alapján köteles meggyőződni az ajánlati elemek valós helyzetéről, teljesíthetőségéről és a (3) bekezdés értelmében érvénytelennek nyilvánítja az ajánlatot abban az esetben, ha nem tartja elfogadhatónak az indokolást. Ez az indokolás azonban - mint korábban már említettük - írásban kell, hogy történjen, hiszen a bírálóbizottság véleményét alátámasztandó, hivatkoznia kell az indokolásra. Amennyiben mindez csupán szóban hangzott el, és például csak egy jegyzőkönyv tanúsítja annak megtörténtét, lényegesen kevesebb érv szólna[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. április 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 576
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,