Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott hirdetmény visszavonása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Hirdetmény visszavonhatósága és a szerkesztőbizottság ellenőrzése közötti kapcsolat

Kérdés: Az lenne a kérdésem, hogy előfordulhat-e az, hogy én feladok jóhiszeműen egy hirdetményt egy uniós eljárás esetén - mondjuk visszavonásra -, kiértesítem ugyanakkor a potenciális és ismert ajánlattevőket, és mégsem tudom visszavonni, mert a szerkesztőbizottság a kétnapos ellenőrzés miatt hibát talál benne vagy visszaküldi hiánypótlásra, és akkor elvileg már nem adta fel az ajánlattételi határidő lejártáig ezt a hirdetményt. Nem sérül-e ezzel az ajánlatkérő jogosultsága arra, hogy visszavonhatja a hirdetményt, hogyha ez a tőle független szerkesztőbizottságtól mégis függ?
Részlet a válaszból: […]jogszabály szerinti ellenőrzési időt és a hiánypótlás kockázatát is. Abban az esetben, ha az ellenőrzés időben megtörténik - tekintve hogy erre fel kell készülnie az ajánlatkérőnek -, akkor nem hivatkozhat alappal az ellenőrzés miatti késedelemre, amennyiben "hiánypótoltatták". Ebben a formában a kérdezőnek igaza van a tekintetben, hogy a visszavonás lehetősége a hirdetmény-ellenőrzés hazai szabályozása okán rövidül akkor, ha hiánypótlás érkezik, de ez az ajánlatkérő felelőssége. Más kérdés, ha a hiánypótlás esetleg olyan elemet tartalmaz,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. augusztus 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1088
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,