Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott éves közbeszerzési terv tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Éves közbeszerzési terv megküldésének kötelezettsége

Kérdés: Az éves közbeszerzési tervet a Közbeszerzések Tanácsának csak kérésre kell megküldeni, a KSZF-nek viszont kötelező megküldeni. Mi ennek az oka figyelemmel arra, hogy a KSZF elsősorban a központosított közbeszerzéssel foglalkozik?
Részlet a válaszból: […]alól természetesen kivételek például a saját hatáskörben megvalósított beszerzések stb. Az eljárások lebonyolításának feltétele a KSZF részéről a becsült érték meghatározása, amely az intézményi igények kumulálásával történik. Az intézmények azonban nem, vagy rendkívül nagyvonalúan adják le igényeiket, ami lehetetlenné teszi a hatékony központosított közbeszerzési rendszer kialakítását. Az éves közbeszerzési tervet amúgy is el kell készítenie az intézménynek, így többletmunkát nem okoz, azonban a központi beszerző szervezet számára rendkívül fontos kapaszkodót jelent a már említett becsült érték meghatározása, vagy akár a beszerzési tárgy meghatározása, az állami normatívarendszer módosítása során. Adódik a kérdés, hogy ebben az esetben a fentiek szerinti kormányrendelet 17. §-ának (1) bekezdésében foglaltaknak mi az értelme, hiszen e jogszabályhely alapján az intézmények a központosított közbeszerzési rendszer hatálya alá tartozó, kiemelt termékek közbeszerzésére vonatkozó beszerzési tervüket háromhavonta, előre kötelesek[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. november 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 333
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: