Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott hiánypótlás feltöltése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Hiánypótlás-benyújtás elmulasztásának következménye

Kérdés: Mi a következménye annak, ha az ajánlattevő elkészíti a hiánypótlást, és fel is tölti azt, de nem nyújtja be az EKR-en keresztül?
Részlet a válaszból: […]jutott az ajánlatkérő tudomására. Ezért az eljárási cselekmény függőben hagyása egyben azt is jelenti, hogy azt az ajánlattevő nem kívánta benyújtani. Hasonló döntés született a D. 52/2020. számú ügyben, ahol a Döntőbizottság megvizsgálta a rendelkezésre álló iratokat, és megállapította, hogy az ajánlatkérő megfelelő határidőt tűzve, 2019. április 15. napján szólította fel az egyéb érdekeltet a Kbt. 69. § (4) bekezdése szerinti igazolások benyújtására, 2019. április 23. napján 9 órai határidő megjelölésével. Az egyéb érdekelt a jogorvoslati eljárás során maga is elismerte, hogy az ajánlatkérő felhívásának - az EKR-rel kapcsolatos jártasság hiánya miatt - csak 2019. április 23. napján 11 óra 30 perckor tett eleget, ugyanis a feltöltött dokumentumok beküldését ekkor aktiválta. Mivel nem kerültek a dokumentumok benyújtásra határidőben, hanem azon túl, melyet az ajánlatkérő elfogadott, ezzel megsértette a Kbt. 71. § (1) bekezdését és a Kbt. 73. § (1) bekezdés e) pontját. A döntés indoka,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. április 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 4493