Hosszú távra kötött szerződés indoka

Kérdés: Mivel indokolható a gyakorlatban, ha a közbeszerzési eljárás eredményeként kötött megállapodás időtartama a négy évet meghaladja? Egyáltalán lehetséges ilyen hosszú időtartamra a szerződéskötés?
Részlet a válaszából: […] Igen, a határozatlan időtartamra vonatkozó szerződésmegkötését is lehetővé teszi szabályozásunk. A félreértést a becsült értékmeghatározására vonatkozó szabály jelentheti, de ennek ellenére a szerződésbenmeghatározott hatály - akár három, akár nyolc évre, akár...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2008. november 24.

Beszerzések figyelembevételének határideje határozatlan idejű megállapodásnál

Kérdés: Határozatlan idejű szerződés esetén az egybeszámításnál a beszerzést csak az eljárás megindításától számított 12 hónapig kell figyelembe venni, vagy amennyiben 1 éven túl merül fel ugyanebben a tárgyban beszerzési igény, akkor akár a szerződés 3. évében is figyelembe kell venni az egybeszámítás során a beszerzést?
Részlet a válaszából: […]

Az egybeszámítás egy évre vonatkozik, tehát a beszerzést követő évben nem kell már figyelembe venni, függetlenül attól, hogy a szerződés teljesítése több évig tart. A becsült érték csak az adott évet "terheli".

 

[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2006. június 12.

Határozatlan idejű szerződés fenntarthatósága

Kérdés: Az (időszakos tevékenységet végző) ajánlatkérő a szolgáltatás területén a Kbt. hatálya alá tartozik. Határozatlan idejű szerződése van a beszállítóval, amelyben maximális keret nincs meghatározva. Fel kell-e, illetve mikor kell felbontani ezt a szerződést?
Részlet a válaszából: […] ...Kbt. nem tartalmaz semmiféle kötelezettséget arravonatkozóan, hogy a határozatlan idejű szerződést fel kell bontaniuk az abbanszereplő feleknek. Természetesen megvan a szerződés módosításának határa, amelyokból kifolyólag sokszor olyan helyzet áll elő, hogy a...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2005. július 11.