Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott beszerzési érték tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Étkezési utalványok beszerzési értéke

Kérdés: Az étkezési utalványok esetében mi számít az árubeszerzés értékének: az utalványokra nyomtatott névérték összegével növelt előállítási díj, vagy csupán az utalványok előállítási díja? Az ajánlatkérőnél kiadásként ugyanis csupán az előállítási díj (ún. "százalék") jelenik meg, és ez az összeg szerepel a szerződésben is. A Közbeszerzési Levelek 2005. január 24-ei számában a 462. pontban feltett kérdésre adott válasz szerint az étkezési utalványokat mindenképpen közbeszerzési eljárással kell beszerezni.
Részlet a válaszból: […]étkezési utalványok rendelkezésre bocsátásáért fizetendő díj szerepel a szerződésben is. A Kbt. 38. §-ának (2) bekezdésében a szolgáltatás becsült értékének megállapításakor - ugyan a biztosítási, banki és egyéb pénzügyi szolgáltatások esetében, de külön - kitér a díj, egyéb ellenszolgáltatások mértékének becsült értékben való megjelenítésére, amely analógia esetünkben is alkalmazható. Javasoljuk tehát az étkezési utalványok használatának[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. május 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 652
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,