Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott építési munka tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Rendeltetésazonosság értelmezése építési munkák esetén

Kérdés: Egybeszámítás oktatási intézménynél 1,5 millió forint értékű, továbbá bruttó 2,5 millió forintos bekerülési értékű munka (tornatermet 2 tanteremmé alakítanak), plusz van harmadik építési beruházás is bruttó 31 millió forint összegre, ennek tárgya építésiengedély-köteles szárnynak a kialakítása. Mindhárom építési munka az iskolaépületet érinti, így felhasználásuk egymással közvetlenül összefüggőnek tekinthető, azonban a törvény rendeltetése azonos vagy hasonló kitételének értelmezése számunkra nem világos. A kérdés szerinti esetben mi a helyes értelmezés?
Részlet a válaszból: […]amelyeknek rendeltetése azonos vagy hasonló, illetőleg felhasználásuk egymással közvetlenül összefügg. A fenti, harmadik bekezdés szerinti feltétel igazából két esetkört ölel fel, azaz vagy annak kell teljesülnie, hogy a munkák rendeltetése azonos vagy hasonló, vagy annak kell teljesülnie, hogy a munkák felhasználási célja egymással közvetlenül összefügg. A példa szerinti esetben, tekintettel arra, hogy valamennyi felsorolt munka egy adott iskolaépülethez kapcsolódik, annak átalakításával függ össze. Erre figyelemmel tehát - bár[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. november 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1184
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,