Magyarországi referencia hiánya

Kérdés: Előírható-e, hogy alkalmatlan az ajánlattevő akkor, ha nem rendelkezik magyarországi referenciával?
Részlet a válaszából: […]

Nem, ilyent az ajánlatkérő nem írhat elő. A diszkrimináció tilalma és a nemzeti elbánás alapelve alapján az Európai Unióban letelepedett ajánlattevők esetében köteles elfogadni a más államokban végzett tevékenységről szóló referenciákat is.

[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. május 17.

Társulási megállapodás hatálya

Kérdés: A régi Kbt. január 1-jei módosítása óta már nem preferálhatók a Magyarországon bejegyzett vállalkozók. A jelenleg érvényes Kbt. 53. §-a szerint viszont kizárhatók az eljárásból azok a pályázók, amelyek országával nincs erre megállapodás. Ez azonos az EU-tagokkal? A megállapodás a Társulási Megállapodás 1994-es országaira vagy a most belépő tagállamokra is vonatkozik?
Részlet a válaszából: […] ...lehetőség az új Kbt.-ben megtalálható. A Kbt. 19. §-a kimondja, hogy az ilyen nemzetközi szerződésekről a külügyminiszter, az európai integrációs ügyek koordinációjáért felelős tárca nélküli miniszter és az igazságügyi miniszter tájékoztatót ad ki....[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. május 17.

Internethasználat a közbeszerzésben

Kérdés: A közbeszerzés.hu honlapon több nap késéssel jelennek meg a Közbeszerzési Értesítő számai. Ha rövidülnek a határidők, akkor le kell mondanunk az internethasználatról?
Részlet a válaszából: […] ...Kbt. 249. §-ának (1) bekezdése utal arra, hogy a Közbeszerzési Értesítőnek is lesz egy elektronikus változata. Az Európai Unió Hivatalos Lapjának létezik ilyen elektronikus változata, ez az ún. TED, amelyet naponta frissítenek. Bár a magyar elektronikus...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. május 17.

SDR a Kbt.-ben

Kérdés: Az új Kbt. az értékhatárok meghatározásánál az eurót az SDR-hez mint viszonyítási alaphoz köti. Mit jelent az SDR?
Részlet a válaszából: […]

Az SDR meghatározása a Kbt. értelmező rendelkezési között szerepel (Kbt. 4. §-ának 32. pontja). Az SDR ún. különleges lehívási jogokat (Special Drawing Rights) jelent, a Nemzetközi Valutaalap által meghatározott nemzetközi elszámolási egység.

[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. május 17.

Kirívó aránytalanság a Kbt.-ben

Kérdés: Ki határozza meg, hogy mi minősül kirívóan aránytalan kötelezettségvállalásnak? Például egy 3000 eurós (építési beruházás) törzstőkéjű cég esetében, aki 200 millió napi kötbért és 20 év garanciát vállalt?
Részlet a válaszából: […] Az új Kbt. lényeges és egyben új eleme, hogy rendezi a kirívóan alacsonynak értékelt ellenszolgáltatás problémáját. Az ajánlattevők, a közbeszerzési piac erősödő versenyében, esetenként az általánosan elfogadott szakmai szokásokat, etikai szabályokat sértő...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. május 3.
1
86
87