Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott irányelv tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Törvényi hivatkozás hiányzó irányelvekre

Kérdés: A törvény hivatkozik olyan irányelvekre, amelyek a Tanács honlapján nem találhatók meg. Miért nem könnyítik meg a dolgunkat ezzel kapcsolatban?
Részlet a válaszból: […]az irányelvek magyar fordítására kell kattintani, majd a lap aljára gördíteni, és belépni az adatbázisba. Érdemes tárgy szerint keresni, és a keresett joganyag címébe beírni a Kbt.-ben is pontosan megjelölt direktívaszámot. Természetesen több alternatív
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. április 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 604
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Irányelvek elérhetősége

Kérdés: A Kbt. 63. § (2) bekezdésének d) pontjában hivatkozott irányelveket hol lehet megtalálni?
Részlet a válaszból: […]számát minden esetben megadja. A honlap jobb oldalán találjuk a "közösségi jog magyarul" c feliratot. Erre kattintsunk rá, majd a következő lapon, a kattintás után megjelenik "az európai közösségi jogszabályok magyar nyelvű fordításának adatbázisa" című felirat. A lap alján "Belépés az adatbázisba" felirat található, amelyre rákattintva lehetőségünk nyílik háromféle keresési módra: keresési feltételek, szakterületek szerint, bírósági határozatokban. Például a keresési feltételekre kattintva és a magyar címhez a "közbeszerzés" szót beírva, az összes, közbeszerzést érintő irányelvet megtaláljuk. Lapozva a címek között, az egyes címekhez tartozó Word dokumentumokat érdemes kinyitni, letölteni, hogy a későbbiekben is rendelkezésünkre álljon. Ne lepődjünk meg, amikor az irányelveket olvasva, meglehetősen szűkszavú, általános megfogalmazást találunk, hiszen az irányelveknek valójában ez a célja. További fontos információk az adatbázissal kapcsolatban: Az internetre az Igazságügyi Minisztérium Fordításkoordináló Egység adatbázisából készült kivonat került fel, amely az adatbázisban tárolt legfontosabb adatokat tartalmazza, az Egység által jogilag lektorált és a közösségi intézmények számára véglegesítés céljából átadott fordítások vonatkozásában. Az adatbázisban az eligazodást a következő elvek segítik: valamennyi dokumentumot egyértelműen azonosítja a jogszabályok egyedi jelölésére használt ún. CELEX-szám, amely - egyéb információk mellett - tartalmazza a joganyag számát és az évszámot négy számjegy terjedelemben (például 32001L0013). az adatbázis olyan jogszabályokat és egyéb jogi aktusokat tartalmaz, amelyek fordítása a Fordításkoordináló Egység keretében, illetve irányítása mellett zajlik. Az interneten keresztül hozzáférhető fordítások esetében link mutat a közösségi adatbázisokból (CCVISTA) Word formátumban letölthető szövegekhez. A jogilag lektorált szövegek az Európai Unió hivatalos lapjában való megjelenést megelőző, közösségi intézmények általi jóváhagyásra várnak. A finalised státussal szereplő szövegek már átestek a közösségi intézmények általi véglegesítésen. A véglegesítés eredményeképpen[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. október 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 311
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,