Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott indikatív ajánlat tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Indikatív ajánlat meghatározása

Kérdés: Mit jelent pontosan az indikatív ajánlat? Csak akkor kérhető ilyen ajánlat, ha támogatott projekt keretében kéri az ajánlatkérő?
Részlet a válaszból: […]érték meghatározása céljából külön vizsgálatot végezni, és annak eredményét dokumentálni. A vizsgálat során az ajánlatkérő objektív alapú módszereket alkalmazhat. Ilyen módszerek különösen- a beszerzés tárgyára vonatkozó indikatív ajánlatok bekérése,- a beszerzés tárgyára vonatkozó, arra szakosodott szervezetek által végzett piackutatás,- igazságügyi szakértő igénybevétele,- szakmai kamarák által ajánlott díjszabások,- szakmai kamarák által előállított és karbantartott, megvalósítási értéken alapuló, részletes építési adatbázis,- a Közbeszerzési Hatóság által kiadott árstatisztika,- az ajánlatkérő korábbi, hasonló tárgyra irányuló szerződéseinek elemzése - a)-g) pontok.Ez azonban nem jelenti azt, hogy ki kell meríteni minden lehetőséget, és minden esetben előzetes ajánlatot kérni, mely nem keletkeztet ajánlati kötöttséget, ugyanakkor a becsült érték meghatározása során köti az ajánlatkérőt abban a tekintetben, amire előzetes ajánlatot kért. Az indikatív árajánlat elsősorban a támogatott projektek költségvetésének elkészítése[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. december 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 3916
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Indikatív ajánlattétel lehetősége

Kérdés: A közbeszerzési eljárás kiírását megelőző piacfelmérés során a később felkérendő ajánlattevő adhat-e ún. indikatív ajánlatot, illetve erre később is lehet-e hivatkozni?
Részlet a válaszból: […]ajánlatkérőket. Ebbe a kategóriába tartozik az előzetes információkérés, amely azonban nem bír kötelező erővel a későbbiekben kiírt, azonos vagy hasonló tárgyú közbeszerzési eljárás során. Egyrészt, mert nem az eljárás keretein belül történt az ajánlattétel, másrészt, mert az ajánlattevő nem rendelkezett megfelelő információval az ajánlatkérő igényeiről stb. Tehát az indikatív ajánlatra nem vonatkoznak a Kbt. ajánlati kötöttségre vonatkozó szakaszai. Amennyiben a kérdés nem közbeszerzési eljárás, hanem a Kbt. hatálya alá nem tartozó, például bagatell értékhatárt[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. február 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 494
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: