Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Referenciában megadott érték eltérése a Közbeszerzési Értesítőben közzétett szerződéses értéktől

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2012. január 9. (Közbeszerzési Levelek 141. szám, 2869. kérdés)

Kérdés: A referenciaigazolásban az ajánlatkérő megadta a szerződés értékét, amely referenciát az ajánlattevő becsatolt. A szerződés értéke azonban nem egyezik meg a KÉ-ben közzétett szerződéses értékkel. Mit lehet ilyenkor tenni, illetve ez von-e maga után valamilyen jogkövetkezményt az ajánlattevő, az ajánlat és az eljárás vonatkozásában? Idekapcsolódóan, lehetséges-e, hogy a közzétett érték és a tényleges teljesítés értéke eltér egymástól?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]megalapozottnak. Nem jelent természetesen automatikusan hamis adatszolgáltatást, azonban ezt az ajánlatkérőnek tisztáznia kell. Amennyiben azonban a referenciaigazolásban alacsonyabb a teljesítés mértéke, mint a szerződésben meghatározott, ennek oka lehet, hogy az ajánlattevő saját teljesítésének mértéke kisebb a szerződésben foglalt mértéknél. Ez utóbbi esetben az eltérés összhangban van az ajánlattevő kötelezettségeivel, hiszen a valódi teljesítés mértékét igazolta az ajánlatkérő és nyilatkozta[…]

Figyelmébe ajánljuk

Az új template-eket sorra kérik az ajánlatkérők, és ha az EEKD mellett már kérik, akkor a Kbt. 62. § (1) bekezdés k) pont kb) és kc) alpont szerinti template-et is kérik. Hogyan tudom felhívni a figyelmet arra, hogy ezt nem kérhetik? Megoldás lehet az, hogy nem töltöm ki, vagy...

Tovább a teljes cikkhez

A hiánypótlás és a hamis nyilatkozat hogyan függ össze az új Kbt. értelmezésében?

Tovább a teljes cikkhez

Ha az ajánlatkérő nem jelöli a dokumentációban, hogy mit tekint az ajánlatban hamis nyilatkozatnak, utólag megteheti ezt?

Tovább a teljes cikkhez

Lenyilatkozzuk a referenciát, de a partner azt nem adja ki, emiatt az ajánlattevő felhívására nem tudjuk azt csatolni. Ez hamis nyilatkozatnak minősül?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére