Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ellenszolgáltatás értéke tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Becsült érték összetevői

Kérdés: Értékjelzéssel ellátott utalványok (például: étkezési jegy stb.) beszerzése esetén az össznévérték alapján kell számítani a becsült értéket? A beszerzésük (például: nyomdai munka, jutalék) szolgáltatási értékét figyelembe kell venni a becsült érték megállapításánál?
Részlet a válaszból: […]szolgáltatás becsült értéke olyan szerződés esetében, amely nem tartalmazza a teljes díjat: - határozott időre, négy évre vagy annál rövidebb időre kötött szerződés esetén a szerződés időtartama alatti ellenszolgáltatás; - határozatlan időre kötött szerződés vagy négy évnél hosszabb időre kötött szerződés esetén a havi ellenszolgáltatás negyvennyolcszorosa - (1) bekezdés a)-b) pontok. Fentiekből következően az ellenszolgáltatás értéke azoknak a díjaknak az összege, amelyeket az ajánlatkérő a szolgáltatónak kifizet. Ebbe véleményünk szerint a nyomdai előállítás költsége és a jutalék mellett az utalvány névértékét akkor kell beleszámítani, ha a szolgáltatónak ez is megfizetésre kerül. Étkezési je­gyeknél, ajándékutalványoknál, vásárlási utalványoknál a névértéket kell kifizetni, a példa szerinti esetben tehát az össznévérték alapján kell becsült[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. május 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 2668
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,