Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Független akkreditált közbeszerzési tanácsadói szolgáltatás központosított közbeszerzési körbe vonása

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2021. március 10. (Közbeszerzési Levelek 252. szám, 4668. kérdés)

Olvasói kérdés A központosított közbeszerzésről szóló új szabály szerint központosítják a független közbeszerzési tanácsadói szolgáltatást. Ez pontosan kire vonatkozik és főleg milyen tevékenységre? Például ajánlattevőt támogathatok tovább? Szakvéleményt írhatok egy közbeszerzési kötelezettség kapcsán? Vagy gyakorlatilag minden szerződésem megszűnik, amit az ajánlatkérőkkel kötöttem FAKSZ-ként?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]rendelkezésre bocsátása,-a közbeszerzési eljárások lefolytatásával vagy tervezésével kapcsolatos tanácsadás,-a közbeszerzési eljárások előkészítése és lefolytatása az érintett ajánlatkérő nevében és javára - a)-c) pontok.A fentiek szerinti módosítás értelmezésében segít a www.kozbeszerzes.gov.hu-n elérhető tájékoztatás. Ennek alapján a Kbt. 3. §-ának 14. pontjában definiált járulékos közbeszerzési szolgáltatás - azaz különösen közbeszerzési tanácsadási, illetve lebonyolítói szolgáltatás - beszerzésére köteles az ajánlatkérő a központosított közbeszerzési rendszert igénybe venni, azonban kizárólag abban az esetben, ha olyan közbeszerzési eljáráshoz veszik igénybe a szolgáltatást, amelybe a Kbt. 27. § (3) bekezdése alapján felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó bevonása kötelező. A Kbt. 27. § (3) bekezdése által le nem fedett esetben (például uniós forrás felhasználása nélkül, nemzeti eljárásrendben, illetve építési beruházás esetén a 700 millió forintot el nem érő eljárás esetén) a közbeszerzési tanácsadási szolgáltatás szabadon beszerezhető az ajánlatkérők által. Tekintettel arra, hogy a kormányrendelet 1. §-ának (1a) bekezdése, más kiemelt termékek esetéhez hasonlóan, e szolgáltatás minden beszerzéséről rendelkezik, a központosított közbeszerzési rendszer útján történő beszerzés akkor is terheli az ajánlatkérőt, ha a beszerzésének értéke nem éri el a közbeszerzési értékhatárt, illetve, ha a Kbt. 111.[…]

Figyelmébe ajánljuk

Élelmiszer-beszerzés keretében hosszú távra szeretnénk szerződni. A keretmegállapodás nem vált be, ennél lényegesen több szállítóra lenne szükségünk, azonban a szállítók, főleg a helyiek többsége nem képes mindenre ajánlatot tenni, nyolcvan részre pedig nem tudunk...

Tovább a teljes cikkhez

Milyen jogosultságot adjunk elektronikus eljárásban akkor, ha négyen dolgozunk együtt a közbeszerzésekben, és emellett több külsős tanácsadót is foglalkoztatunk?

Tovább a teljes cikkhez

A FAKSZ kolléga azzal zárta ki a felelősségét, hogy volt belsős bírálóbizottsági tag, aki közbeszerző, így nem ő a felelős az eljárás során elkövetett fatális hibáért. Elfogadható ez az álláspont?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére