Közbeszerzési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott foglalkoztató tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Megbízási jogviszonyban lévő szakember "bemutatása"

Kérdés: Az ajánlati felhívás pontosan meghatározott végzettséggel és szakmai gyakorlattal rendelkező szakember részvételét írja elő a projektben. Az ajánlatkérő kéri csatolni a szakember önéletrajzát és a diplomamásolatát. Kérdésünk a következő lenne: Megbízási jogviszony keretében foglalkoztatott szakembert is megfelelő bemutatni? Elegendő-e a megbízott szakember nyilatkozata (a diplomamásolata és az önéletrajza mellett), hogy részt kíván venni a projektben, avagy erőforrást biztosító szervezetként kell feltüntetni azt a vállalkozást, ahol egyébként a szakembert munkaviszonyban foglalkoztatják?
Részlet a válaszból: […]ahol munkaviszony keretében foglalkoztatják. Azaz ha alvállalkozó foglalkoztatja a szakembert, úgy az önéletrajzából ennek a ténynek ki kell derülnie, és az alvállalkozót is meg kell jeleníteni, amennyiben 10 százalékot meghaladó mértékben veszi igénybe az ajánlattevő. Ha azonban külső erőforrás a foglalkoztató, úgy ez a helyzet a jelenlegi gyakorlat értelmében változtat a külső erőforrás helyzetén, és az alvállalkozói viszonnyá válik. A Kbt. nem egyértelmű ebben a kérdésben, de a Közbeszerzések Tanácsának állásfoglalása értelmében ebben a helyzetben alvállalkozói[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. december 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Közbeszerzési Levelek adatbázisban: 1477
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,